Saudijski princ tužio “Forbs” zbog potcenjivanja bogatstva

Bez autora
Jun 10 2013

Saudijski princ Alvalid bin Talal tužio je američki časopis “Forbs” zbog klevete zato što je njegovo bogatstvo procenjeno na 20 umesto na 30 milijardi dolara. Alvalid bin Talal, jedan od najbogatijih biznismena na svetu, tvrdi da je “Forbs” potcenio njegovo bogatstvo, pošto ga je smestio na 26. mesto godišnje liste najbogatijih ljudi.On je naveo kako magazin širi neprecizne i netačne informacije i prikazuje pristrasnost protiv investitora i finansijskih institucija sa Srednjeg istoka.

Saudijski princ tužio “Forbs” zbog potcenjivanja bogatstvaSaudijski princ Alvalid bin Talal tužio je američki časopis “Forbs” zbog klevete zato što je njegovo bogatstvo procenjeno na 20 umesto na 30 milijardi dolara.

Alvalid bin Talal, jedan od najbogatijih biznismena na svetu, tvrdi da je “Forbs” potcenio njegovo bogatstvo, pošto ga je smestio na 26. mesto godišnje liste najbogatijih ljudi. On je naveo kako magazin širi neprecizne i netačne informacije i prikazuje pristrasnost protiv investitora i finansijskih institucija sa Srednjeg istoka.

Saudijski princ je podneo tužbu zbog klevete protiv izdavača magazina Randala Lejna i dva novinara Vrhovnom sudu u Londonu. Tvrdi da je lista načinila priličnu štetu njegovoj reputaciji i finansijama njegove kompanije “Kingdom holdings”.

Njegova kompanija kontroliše investicije i ima udela u kompanijama “Apple”, “Facebook”, “Twitter” i “Rupert Murdoch's News Corp”, a vlasnik je hotela “Savoy”, “Plaze” u Njujorku, lanca hotela “For Seasons” i suvlasnik kompleksa “Canary Wharf” u Londonu.

“Forbs” je prinčevo bogatstvo procenio na osnovu poznatih investicija, umesto na osnovu vrednosti akcija njegove kompanije. Procenom od 30 milijardi Alvalid bin Talal bi bio među deset najbogatijih ljudi na planeti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik